Osakeluettelon siirtopalvelu avataan huhtikuussa 2020

Osakeluettelon siirtopalvelu avataan huhtikuussa 2020

Julkaistu: 29.11.2019

Maanmittauslaitoksen osakeluettelon siirtoon tarkoitettu sähköinen palvelu avataan huhtikuussa 2020. Osakeluettelon siirtopalvelun avaamista päätettiin siirtää huhtikuuhun tietosuojaan liittyvien yksityiskohtien varmistamiseksi.

Saamme palvelukokonaisuuden julkaisukuntoon huhtikuun aikana. Lisäksi olemme pystyneet parantamaan palvelun käytettävyyttä. Taloyhtiö saa palvelusta myös osakeluettelon käyttöönsä siirron jälkeen, kertoo ohjelmapäällikkö Jorma Turunen Maanmittauslaitokselta.

Siirtopalvelu on suunnattu ensisijaisesti niille taloyhtiöille, joilla ei ole käytössään isännöintijärjestelmää. Palvelu julkaistaan osakehuoneistorekisteri.fi-sivustolla.

Vuoden 2020 loppupuolella käyttöön myös rajapinnat

Tämän hetken arvion mukaan Maanmittauslaitos julkaisee rajapinnat isännöintijärjestelmiä varten vuoden 2020 loppupuolella. Käytännössä isännöintijärjestelmää käyttävien taloyhtiöiden kannattaa tehdä osakeluettelon siirto vasta sen jälkeen, kun osakeluettelon tiedot voidaan siirtää isännöintijärjestelmästä huoneistotietojärjestelmään ja tietopalvelu huoneistotietojärjestelmästä isännöintijärjestelmään voidaan ottaa käyttöön. Rajapintojen käyttöönotto edellyttääkin toimenpiteitä myös isännöintijärjestelmätoimittajilta.

Taloyhtiöillä aikaa vuoden 2022 loppuun asti

Toukokuusta 2019 alkaen vanhojen taloyhtiöiden on ollut mahdollista siirtää osakeluetteloiden tietoja huoneistotietojärjestelmään toimittamalla siirrettävät tiedot Maanmittauslaitokselle erillisellä lomakkeella. Osakeluettelon siirtoa jatketaan entiseen tapaan siihen asti, kunnes siirtopalvelu saadaan käyttöön. Lomakkeen voi tilata Maanmittauslaitoksen erillisestä osakeluettelon siirron tuesta (p. 029 530 1144, avoinna arkipäivisin klo 9–16).

Taloyhtiöillä on aikaa osakeluettelon siirron tekemiseen vuoden 2022 loppuun asti. Maanmittauslaitos suosittelee, että taloyhtiöt tekevät osakeluettelon siirron aikaisintaan vuonna 2020, jolloin saadaan käyttöön sekä osakeluettelon siirtopalvelu että rajapinnat isännöintijärjestelmiä varten.

Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö Jorma Turunen, p. 040 179 5335, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Osakeluettelon siirrosta ja sen vaikutuksista taloyhtiön toimintaan voi lukea osoitteesta osakehuoneistorekisteri.fi.

Muistilista asioista, jotka taloyhtiön tulee tehdä ennen osakeluettelon siirtoa

 

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.